Älypuhelinsuunnistus MOBO

Suunnistusta älypuhelimella Somerolla 24/7

Kyseessä on MOBO eli mobile orienteering, suunnistusta kiintorastiradalla älypuhelinsovelluksella. Käyttäjälle suunnistaminen MOBO-radalla on ilmaista, vain älypuhelin tarvitaan ja suunnistamaan pääsee koska vain.  Puhelimeen ladattavan MOBO-sovelluksen avulla luetaan alueen karttaa, leimataan rastit, siinä on kompassi ja siihen tallentuu suoritusajat. Alueen kartan voi tarvittaessa tulostaa myös paperille tästä linkistä.

Someron Harjun Radan lähtöpiste on Helsingintie 227 kohdalta lähtevällä sivutiellä, josta löytyy radan lähtöleimaisin ja ohjeistusta. Radalla on 14 rastia, joissa on puhelimella luettava leimasinlaatta. Leimaus suoritetaan lukemalla joko QR- tai NFC –koodi. Rastit voi kiertää numerojärjestyksessä tai täysin satunnaisessa järjestyksessä. Rastit sijaitsevat Harju – Esakallio - Havuharju  –alueella. Rata kulkee lähellä asutusta, joten suunnistajien pitää välttää piha-ja viljelyalueilla kulkemista. Rastien 1-8 kiertämiseen ei tarvitse ylittää suurempia maanteitä, joten alku soveltuu esim. koululaisille erityisen hyvin. Oman suorituksen leimausajat voi tarkastaa sovelluksen My MOBO –osiosta.

MOBO ratoja on Suomessa jo yli sata. Someron radan lisäksi lähimmät radat löytyvät Salosta ja Tammelasta.

MOBO on hyvä keino tutustua omatoimisesti suunnistukseen ja kokeneemmat voivat tehdä harjoituksia radalla. Suunnistuskärpäsen purressa kokeilijat ovat tervetulleita Someron ESA:n Torstairasteille ja muihin tapahtumiin! Lisätietoa mobo.suunnistus.fi.

Someron MOBO-rata valmistui yhteistyössä Someron Liikunta ry:n kanssa.