Näin harrastamaan suunnistusta Somerolla

 

Aikuiset

 

Aikuisten Suunnistuskoulu 2024

 

Haluatko oppia todelliseksi metsässä selviytyjäksi? Nyt siihen on loistava mahdollisuus oppimalla suunnistuksen upea taito!

Someron Esa järjestää keväällä 2024 kaikille yli 15-vuotiaille suunnatun viiden käyntikerran suunnistuksen alkeiskurssin. Tavoitteena on suunnistuksen alkeiden oppiminen, lajiin tutustuminen, viihtyminen ja suunnistuskipinän saaminen. Kurssin jälkeen osallistuja pystyy jatkamaan harrastusta ja kehittämään taitojaan itsenäisesti tai kaveriporukassa kuntorasteilla.

Opetus suoritetaan Torstairastitapahtumien yhteydessä. Harjoitusaika kaikilla kerroilla on 17.15-n.18.15. Kurssia ohjaavat seuramme kokeneet aikuiset suunnistajat.

 

Päivä, paikka ja aihe:

18.4. Hossojankulma: Kartan värit

25.4. Lamminjärvi: Kartan suuntaaminen

2.5. Böökinkorpi: Reitinvalinta

9.5. Ämyri: Kompassin käyttö

16.5. Pajula: Omatoiminen harjoittelu

 

Katso paikkojen osoitteet torstairastikalenterista.

Kurssin hinta on 20 €. Hinta sisältää kurssimateriaalin. Someron Esan jäsenet saavat kurssimaksusta 5 € alennuksen. Lisäksi mukaan saa tulla yksittäisellekin kerralle maksamalla torstairastien karttamaksun (7€).

Maksuvälineinä toimivat samat kuin Torstairasteilla (käteinen, Mobilepay sekä ePassi, Smartum, kulttuuriseteli ja Edenred). Maksu suoritetaan ensimmäisen osallistumiskerran yhteydessä. Ilmoittautuminen suoritetaan 16.4. mennessä.

 

Ilmoittautuminen

”Hätätapauksessa” ilmoittautuminen tekstiviestillä 040-7651008.

 

Kaikilla käyntikerroilla ollaan ulkoilmassa, joten mukaan tarvitset metsässä liikkumiseen soveltuvat varusteet.

Tervetuloa oppimaan metsässä pärjäämisen taito!

 

Torstairastit ja kuntosuunnistus

 

Järjestämme kuntosuunnistustapahtuma Torstairasteja joka torstai huhtikuun lopulta syyskuun puoliväliin. Niihin voit osallistua tulemalla tapahtumapaikalle ja valita oman taitotasosi mukaisen reitin. Valmiin reitin vaihtoehtona voit myös bongata haluamasi rastit bongauskartalta. Katso lisää Torstairastit-osiosta. Syksyisin järjestämme myös yösuunnistusta pimeään aikaan.

 Epävarmoille suunnistajille erittäin hyvä apu on myös ottaa kuntosuunnistukseen mukaan varmistukseksi älypuhelin, johon on ladattu jokin karttasovellus (esim. ”maastokartat”, joka paikantaa sijaintisi).  Omatoimisesti suunnistamista voit harjoitella Someron MOBO-radalla 24/7. Katso lisää Älypuhelinsuunnistus MOBO-osiosta. Suunnistusliiton nettisivuilta www.suunnistusliitto.fi/materiaalit/ löytyy hyviä harjoitusmateriaaleja itseopiskeluun, josta voit kerrata esim. karttamerkkejä.

Someron lähialueilla voit osallistua lähes joka päivä kuntosuunnistustapahtumiin. Viikkorasteja järjestetään Salossa maanantaisin, Forssassa tiistaisin, Suomusjärvellä keskiviikkoisiin, Somerolla torstaisin ja Perttelissä perjantaisin.

 

Kilpailut

 

Somero Esa järjestää myös kilpailuja, jotka ovat avoimia kaikille. Perinteisiä kilpailuja ovat mm. leikkimielinen Puulaakisuunnistus juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona, Someron Yö-Rogaining -suunnistus elokuussa ja Someron mestaruuskilpailut elokuussa. Seuraa ilmoittelua seuran sivustolla. Someron Esan väreissä voit osallistua myös kansallisiin suunnistuskilpailuihin ilmoittautumalla Someron Esan jäseneksi ja lunastamalla kilpailulisenssin. Someron Esa ottaa joukkueillaan osaa mm. Jukolan viestiin, Halikko-viestiin ja Salonseudun aluekilpailuihin. Näihin joukkueisiin pääsevät kaikki halukkaat. Seuraa ilmoittelua nettisivuilta.

 

Talvikausi

 

Talvikaudella järjestämme lihaskunto- ja juoksuharjoittelua ja pelaamme sählyä. Seuraa ilmoittelua nettisivuilla.

 

  

Lapset ja nuoret

 

Someron Esa järjestää lapsille aktiivista suunnistustoimintaa kesäkaudella.

Maaliskuussa alkavat alakouluikäisten lasten ja heidän perheidensä omat alkeiskurssit Someron kouluilla.

Yhteistyössä Lounaismaan Osuuspankin kanssa järjestetään Hippo-suunnistuskoulua huhtikuulta alkaen. Suunnistuskoulussa perehdytään harjoitusratojen ja opastettujen reittien avulla metsässä liikkumisen saloihin. Suunnistuskoulu huipentuu Kompassi-cupin kilpailuun 8.5. Pitkäjärvellä.

Toukokuussa starttaavat lapsille ja nuorille omat junnutreenit, joissa jatketaan jatketaan suunnistuskoulun teemoja. Treenit pidetään Torstairastien yhteydessä.

Myös Torstairastit ovat lapsille otollinen tapahtuma harjoitella suunnistamista omatoimisesti. Kannustamme lapsia ja nuoria ottamaan osaa suunnistuskilpailuihin.

Katso lisää lasten ja nuorten suunnistusmahdollisuuksista nuorisotoiminta –osiosta.

 

 

TERVETULOA MUKAAN HARRASTAMAAN