Näin harrastamaan suunnistusta Somerolla

 

Aikuiset

Järjestämme kuntosuunnistustapahtuma Torstairasteja joka torstai huhtikuun lopulta syyskuun puoliväliin. Niihin voit osallistua tulemalla tapahtumapaikalle ja valita oman taitotasosi mukaisen reitin. Valmiin reitin vaihtoehtona voit myös bongata haluamasi rastit bongauskartalta. Katso lisää Torstairastit-osiosta. Syksyisin järjestämme myös yösuunnistusta pimeään aikaan.

Jos olet epävarma suunnistustaidoistasi, niin Someron Esa järjestää yleensä huhtikuulla suunnistuskursseja, joissa opetellaan perustaitoja. Seuraa ilmoittelua nettisivujen ajankohtaista palstalla ja Somero-lehdessä. Epävarmoille suunnistajille erittäin hyvä apu on myös ottaa kuntosuunnistukseen mukaan varmistukseksi älypuhelin, johon on ladattu jokin karttasovellus (esim. ”maastokartat”, joka paikantaa sijaintisi).  Omatoimisesti suunnistamista voit harjoitella Someron MOBO-radalla 24/7. Katso lisää Älypuhelinsuunnistus MOBO-osiosta. Suunnistusliiton nettisivuilta www.suunnistusliitto.fi/materiaalit/ löytyy hyviä harjoitusmateriaaleja itseopiskeluun, josta voit kerrata esim. karttamerkkejä.

Somero Esa järjestää myös kilpailuja, jotka ovat avoimia kaikille. Jokavuotisia kilpailuja ovat mm. leikkimielinen Puulaakisuunnistus juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona, Someron Yö-Rogaining -suunnistus heinäkuulla, Someron mestaruuskilpailut elokuulla ja pikamestaruus syyskuulla. Seuraa ilmoittelua seuran sivustolla. Someron Esan väreissä voit osallistua myös kansallisiin suunnistuskilpailuihin ilmoittautumalla Someron Esan jäseneksi ja lunastamalla kilpailulisenssin. Someron Esa ottaa joukkueillaan osaa mm. Jukolan viestiin, Halikko-viestiin ja Salonseudun aluekilpailuihin. Näihin joukkueisiin pääsevät kaikki halukkaat. Seuraa ilmoittelua nettisivuilta.

Talvikaudella järjestämme lihaskunto- ja juoksuharjoittelua ja pelaamme sählyä. Seuraa ilmoittelua nettisivuilla.

Someron lähialueilla voit osallistua lähes joka päivä kuntosuunnistustapahtumiin. Viikkorasteja järjestetään Salossa maanantaisin, Forssassa tiistaisin, Suomusjärvellä keskiviikkoisiin, Somerolla torstaisin ja Perttelissä perjantaisin.

TERVETULOA MUKAAN HARRASTAMAAN!

  

Lapset ja nuoret

Someron Esa järjestää lapsille aktiivista suunnistustoimintaa kesäkaudella. Yhteistyössä Lounaismaan Osuuspankin kanssa järjestetään Hippo-suunnistuskoulua huhtikuulta alkaen. Suunnistuskoulussa perehdytään harjoitusratojen ja opastettujen reittien avulla metsässä liikkumisen saloihin. Myös Torstairastit ovat lapsille otollinen tapahtuma harjoitella suunnistamista omatoimisesti. Monien Torstairastien yhteydessä on lapsille tarkoitettu Hippo-rata, jossa kulkee apusiima rastilta rastille. Kannustamme lapsia ja nuoria ottamaan osaa suunnistuskilpailuihin. Katso lisää lasten ja nuorten suunnistusmahdollisuuksista nuorisotoiminta –osiosta.