VARSYn lajikoulut hallikaudella 2018-2019

30.10.2018

Seiväskoulun lisäksi VARSY järjestää tulevalla hallikaudella lajikouluja myös muissa lajeissa. Uusina lajikouluina toimintansa aloittavat aita-, korkeus- ja keihäskoulu sekä nuorimmille vielä kirppuryhmä. Lajikoulujen tavoitteena on opettaa lajitekniikan perusharjoitteita eri seurojen urheilijoille ja antaa tukea sekä ideoita seurojen omaan harjoitustoimintaan. Alla esittely lajikouluista, tarkemmat laji-infot VARSY:n nettisivuilla

Lajikouluryhmä toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kuusi. Lajikoulut alkavat marraskuun 2018 puolen välin maissa, kokoontuen kymmenen kertaa huhti-toukokuulle asti kouluttajan ohjeiden mukaan, n. kahden-kolmen viikon välein. Osallistumismaksu on ryhmästä riippuen 120-150 euroa, sisältäen kymmenen harjoitusta hallimaksuineen, tarvittaessa omien välineiden säilytyksen sekä huoltajan/valmentajan hallimaksut!

Ilmoittautumiset lajikouluihin 3.11. mennessä sähköisellä hakukaavakkeella, johon pääset https://varsy.sporttisaitti.com/valmennus/lomakkeet/lajikoulut/

Ryhmäjaot ilmoitetaan sähköpostitse ilmoittautumisajan jälkeen.
Nyt on jo varmaa, että kaikki ryhmät toteutuvat! Muutamissa ryhmissä on vielä tilaa.

Seiväskoulu on suunnattu kaikille seiväshypystä kiinnostuneille 9-15 vuotiaille urheilijan aluille; mahdollisuus tutustua lajiin, ja harjoitella lajia turvallisesti asiantuntevassa ohjauksessa. Osallistujilta ei vaadita aiempaa hyppykokemusta, eikä omaa seivästä.
❖ Seiväskoulua järjestetään Turussa Kupittaalla ja Laitilan Finnlamex-hallissa.
❖ Kokoontumisajat ovat: Turussa tiistai klo 17 ja klo18:30, Laitilassa sunnuntai klo 18 ja klo 19:15
❖ Seiväskoulun ohjaajina toimivat; Turussa Teemu Hyytiä ja Laitilassa Rami Hyytiä.
❖ Ryhmiä tehdään ilmoittautumisten perusteella, hyppykokemus ja ikä huomioiden.

Aitakoulu on suunnattu aitajuoksusta kiinnostuneille 12-16 vuotiaille urheilijoille; mahdollisuus tutustua lajiin ja harjoitella lajia turvallisesti asiantuntevassa ohjauksessa.
❖ Aitakoulu järjestetään Kupittaan urheiluhallissa, ohjaajana toimii Pasi Teini
❖ Kokoontumisaika on keskiviikko klo 18:45-20:15
❖ Ryhmän maksimikoko on n.10 urheilijaa.

Korkeuskoulu, jos olet kiinnostunut kehittymään korkeushypyssä, tule mukaan korkeuskouluun! Koulu on tarkoitettu 12 - 16 v urheilijoille, joilla ennätys on 130cm → .
❖ Tavoitteena on oppia lajin perusasiat; korkeuden juoksutekniikka ja hyppääminen, juoksemista ja ylöspäin ponnistamista tulee harjoitella säännöllisesti ja systemaattisesti, rimalla ja ilman rimaa.
❖ Mukaan mahtuu enintään 16 urheilijaa, ilmoittautuneet urheilijat jaetaan kahteen ryhmään hyppykokemus ja ikä huomioiden.
❖ Harjoitusaika keskiviikkoisin klo 18:45-20:15 Kupittaan urheiluhallissa.
❖ Korkeuskoulun ohjaajana toimii Susann Sundkvist.

Keihäskoulu on suunnattu keihäänheitosta kiinnostuneille 12-15v. urheilijoille (n. tulosraja T 25m ja P 30m); mahdollisuus tutustua lajiin, ja harjoitella lajia
turvallisesti asiantuntevassa ohjauksessa.
❖ Keihäskoulua järjestetään Turussa Kupittaalla, ohjaajana toimii Tuomas Laaksonen.
❖ Kokoontumisaika on tiistai klo 18:45-20:15
❖ Keihäskoululaiset otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ryhmän maksimikoko on noin 10 urheilijaa!

KIRPPURYHMÄ, 9-11v nuori on innostunut yleisurheilusta, haluaa oppia uutta, kehittyä, nauttii itsensä haastamisesta, silloin hän tulee mukaan Kirppuryhmään! Juoksutekniikka ja erilaiset ponnistukset painottuvat harjoituksissa. Nämä seikat luovat pohjaa lajiin kuin lajiin.
❖ Kirppuryhmä on tarkoitettu 9-11v. nuorille. Ryhmäläiset otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä, enintään 12 nuorta.
❖ Kirppuryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 17-18:15 Kupittaalla
❖ Kirppuryhmän ohjaajina toimivat Susann Sundkvist ja Pasi Teini.