Veeti Salmiselle kolmen mitalin viikonloppu

5.11.2018


Someron Esan Veeti Salminen urakoi viikonloppuna ikäkausimestaruusuintien aluekilpailuissa Salossa. Veeti ui viikonlopun aikana yhteensä kymmenen starttia Pojat 12-vuotta sarjassa. Aluekilpailut uitiin samanaikaisesti yhteensä seitsemällä paikkakunnalla.

Veeti ui perjantai-iltana 100 metrin rintauinnin aikaan 1:26.08, parantaen ennätystään reilusti. Valtakunnallisesti Veeti oli 100 metrin rintauinnin kokonaistilastossa kahdeksas. Lauantaina hopea kirkastui kullaksi, kun Veeti ui 50 metrin rintauinnin uudella ennätyksellään 39.33. Aika oikeutti valtakunnallisesti hienosti sijalle kolme. 

Sunnuntai illalla Veeti kruunasi täydellisen viikonloppunsa 50 metrin perhosuinnin hopeamitaliin. Uusi ennätys on nyt 35.76. Aika oli Pojat 12-sarjan 50 metrin perhosuinnin kokonaistilaston kymmenes.

Nuoren uimarin kisaurakka oli raskas mutta antoisa. Omat ennätykset parantuivat kaikissa kymmenessä startissa. Lahjakkaasta ja innokkaasta uimarista on kasvanut kova ja motivoitunut harjoittelija, joten nämä viikonlopun uinnit ovat vasta esimakua tulevasta.

 

A.L