Vesiralli

Mitä Vesiralli on?

Vesiralli on 7-10-vuotiaille lapsille tarkoitettu uinnin monipuolisuuskurssi. Se on tehty tukemaan ja auttamaan lapsen kasvua uintiharrastukseen. Vesiralleja järjestävät Suomen Uimaliiton kouluttamat ohjaajat.

Kursseilla käydään hauskasti ja haastavasti läpi kaikkien uintiurheilumuotojen perusteita. Vesipallo, taitouinti, uimahypyt sekä uintitekniikat tulevat lapselle tutuksi kurssin aikana. Tavoitteena on haastaa lasta liikkumaan vedessä mahdollisimman monipuolisesti, lapsen omaan kehitykseen sopivalla tavalla.

Vesirallissa annetaan rohkeille uimarinaluille mahdollisuus kokeilla jännittäviä asioita kuitenkaan unohtamatta ujompia ja arempia lapsia. Vesiralli lähtee liikkeelle lapsen liikunnallisesta kehityksestä ja herkkyyskausista. Taidon ja tekniikan harjoittelua painotetaan, mutta myös ketteryys ja monipuolisuus on vahvasti otettu huomioon. Tavoitteena on antaa lapselle uusia onnistumisen kokemuksia vedestä sekä eri uintimuodoista.

Kenelle Vesiralli on?

Vesiralliin ovat tervetulleita kaikki 7-10-vuotiaat lapset, jotka osaavat uida syvässä altaassa 25 metriä. Yksi monipuolisten harjoitteiden tavoite on kehittää lapsen vesitaitavuutta, uintivarmuutta ja selviytymistä erilaisista tilanteista vedessä. Vesirallissa lapsen monipuolinen liikkuminen ja liikuttaminen takaavat erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden harrastamista ja tavoitteellista harjoittelua ajatellen.

Sammakko, Kala, Norppa ja Delfiini

Kursseja tarjotaan uimaseuran toimintalinjan mukaan. Sammakko ja Kala-kursseilla harjoitellaan uintimuotojen kannalta tärkeitä ja olennaisia asioita, kuten hengitystä, kehon hallintaa sekä erilaisia temppuja ja taitoja. Norppa ja Delfiini-kursseilla harjoitellaan kokonaisvaltaisia suorituksia kuitenkaan unohtamatta monipuolisuutta ja hauskuutta.

Ryhmäkuvaukset:

Sammakko

Kala

Norppa

Delfiini

 

Tekniikkaralli 

Tekniikkaralli on suunnattu 9 - 12 vuotiaille uimarin aluille, delfiinimerkin suorittaneille tai vastaavan taitotason omaaville lapsille/nuorille. Tavoitteena olisi kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi oppii uimaan jokaista uintimuotoa. Lapsen liikkuessa monipuolisesti vedessä, kehittyy hänen luottamuksensa veteen ja samalla hänestä tulee taitava vedessä liikkuja. Ryhmä harjoittelee tunnin kerrallaan.

Tekniikkarallin osaamistavoitteet: rintauinti, vapaauinti, selkäuinti ja perhosuinti

Ohjaajina toimivat koulutetut vesiralliohjaajat.

Ryhmät kokoontuvat sunnuntaisin 12 kertaa kevät- ja syyskaudella

 

Hinta: 110 €/kausi (12 kertaa)

Ajanjakso: Seuraavat ryhmät 4.2.2024 alkaen. Ei 18.2 eikä 31.3. Viimeinen kerta 5.5.2024.

Ilmoittautuminen alkaa 10.1.2024

Sammakko ui klo 17:30 - 18:15

Kala ui klo 17:30 - 18:15

Norppa ui klo 17:30 - 18:15

Delfiini ui klo 17:30 - 18:15

Tekniikka ui klo 18:15 - 19:15 (ohjaa Aku Lehtonen)

-- Muut ryhmät altaassa 45 min, Tekniikka 1 h.

 

Lisätietoja:

Laura Takala p. 0443730164

Tarja Korvenoja p. 0407485712

 

Vesirallitoiminta on tarkoitettu Someron Esan jäsenille. Mikäli et ole vielä jäsen, voit liittyä ilmoittautuessasi SuomiSportissa.

 

Ohjeita:

Uimarin tulee siis peseytyä, laittaa pitkät hiukset kiinni tai pukea uimalakki ja uima-asu ja saapua allastiloihin sitä ennen. Altaaseen ei saa mennä ennen ohjaajan lupaa. Suosittelemme uimalaseja ja monille on nenäklipsistä hyötyä. Uimashortsit on kielletty Loiskeen säännöissä. Saunassa tulee käyttää laudeliinaa eli peflettiä. Kaikki tavarat on ehdottomasti nimikoitava. Unohtuneita tavaroita voi kysellä Loiskeen kahviosta. Allasaika on 45 minuuttia jonka jälkeen uimarit huolehtivat omatoimisesti pesustaan ja saunomisestaan.

Uimahallin säännöt kieltävät hallitiloissa juoksemisen. Muiden huomioiminen on myös tärkeää, saunassa ja pesutiloissa tulee muistaa hyvät tavat. Toisten kunnioittaminen, auttaminen ja hyvän ilmapiirin ylläpitäminen on kaikkeen toimintaan liittyvää, eikä uintiharrastus ole poikkeus. Kiusaaminen tai häiriköinti johtaa altaasta poistamiseen ja uintikauden keskeyttämiseen.

Uimarin kannattaa käydä vessassa ennen uintia ettei tarvitse uintiaikaa käyttää vessareissuihin eikä ainakaan pissailla altaaseen. Huomioikaa että uloste- tai oksennusvahingon sattuessa joudumme sulkemaan koko altaan loppuillaksi, joten jos lapsellanne on vatsavaivoja ennen uimaan tulemista, suosittelemme kerran väliin jättämistä.

Varaamme oikeuden siirtää lapsen hänen taitojaan parhaiten vastaavaan ryhmään. 
Toivomme teiltä huoltajilta tietoa, jos lapsellanne on erityistarpeita, jotka vaikuttavat hänen vesiturvallisuuteensa tai ryhmässä toimimiseen.

Uimahallin portti aukeaa rannekkeella ja se toimii myös pukukaapin avaimena. Rannekkeeseen ladataan uintikerrat Loiskeen kassalla ennen ensimmäistä uintikertaa kahvion aukioloaikoina. Rannekkeen voi ostaa Loiskeen kassalta ja siihen voi hankkia muitakin Loiskeen tuotteita. Rannekkeella pääsee portista kello 17:00, aikaisempi kulkeminen veloittaa omia uinteja.