Vesitaiturit

Vesitaiturit

Vesitaiturit on 3-7 vuotiaille lapsille suunnattua uintitoimintaa. Tavoitteena on oppia hyppäämään isoon altaaseen ja uimaan siellä 25 metriä. 

Vesitaitureissa lapsi tutustuu veteen ja saa monipuolisia kokemuksia vedessä liikkumisesta.
Kursseilla harjoitellaan leikkien uimataidon perusteita sekä opitaan luottamaan veteen ja omiin taitoihin.

Vesitaiturit on jaettu neljään tasoon; Vesikirppu, Vesikilpikonna, Vesikilpikonna jatko ja Vesimyyrä. Ryhmät kokoontuvat 10 kertaa keväällä ja syksyllä. 

Vesikirpuissa (myös nimellä Vesitaiturit 1, naperouinti, vesipeuhula) harjoitellaan veteen puhaltamista, suun kastamista veteen, kelluntaa, hyppyjä altaan reunalta lasten altaaseen,
pallon kuljettamista, käsipohjaa sekä uintipotkuja.  3 vuotta täyttäneet ja arat lapset. Loiskeen lastenallas. 

Vesikilpikonnissa (Vesitaiturit 2, alkeis- ja uimakoulu) harjoitellaan kasvojen laittamista veteen, ilmakuplien puhallusta, sukeltamista, liukua, kelluntoja, hyppyjä rinnan syvyiseen veteen, pallon kuljettamista, eteneminen vatsallaan tai selällään sekä delfiinihyppyjä. Ryhmä harjoittelee Loiskeen lastenaltaassa.

Vesikilpikonnien jatkossa harjoitellaan kilpikonnataitoja jo osittain syvemmässä altaassa ja valmistaudutaan vesimyyräryhmään siirtymistä. Ryhmä harjoittelee puoliksi Loiskeen lastenaltaassa ja puolet terapia-altaassa, jossa jalat ei ylety koko ajan pohjaan. 5 metrin uimataitovaatimus.

Vesimyyrissä (Vesitaiturit 3, uima- ja jatkouimakoulu) harjoitellaan puhaltamaan nenän ja suun kautta veteen, etenemään pinnalla, vartalonhallintaa, esineen sukeltamista pohjasta, erilaisia liukuja, kelluntoja, käsinseisontaa, hyppyjä uintisyvyiseen veteen, pallon kuljettamista uiden, uintipotkuja sekä haiuintia. Ryhmä harjoittelee Loiskeen terapia-altaassa. 10 metrin yhtäjaksoinen uintitaitovaatimus.

Lisää tietoa uimaliiton sivuilta.

 

Ryhmät kokoontuvat sunnuntaisin 10 kertaa kevät- ja syyskaudella

 

Hinta: 110 €/kausi (10 kertaa)

Ajanjakso: Seuraavat ryhmät 4.2.2024 alkaen. Ei uintia 18.2. eikä 31.3. Viimeinen kerta 21.4.2024.

Ilmoittautuminen alkaa 10.1.2024

 

Vesikirput

Vesikirput harjoittelee klo 17:00 - 17:30 (nimenhuuto klo 16:45 pukuhuoneissa) Lastenallas, 3 vuotta täyttäneet ja arat lapset.

Vesikilpikonnat

Vesikilpikonnat A klo17:30 - 18:00 (nimenhuuto klo 17:15 pukuhuoneissa) Lastenallas, reippaat lapset.

Vesikilpikonnat B klo 18:00 - 18:30 (nimenhuuto klo 17:45 pukuhuoneissa) Lastenallas, reippaat lapset.

Vesikilpikonna jatko klo 18:30 - 19:00 (nimenhuuto klo 18:15 pukuhuoneissa) Lastenallas ja terapia-allas, reippaat lapset.

Vesimyyrät

Ryhmä harjoittelee klo 19:00 - 19:30 (nimenhuuto klo 18:45 pukuhuoneissa) Terapia-allas, 10 metrin yhtäjaksoinen uintitaitovaatimus.

 

Lisätietoja:

Noora Kähkönen p. 0409656894

Tarja Korvenoja p. 0407485712

 

Vesitaituritoiminta on tarkoitettu Someron Esan jäsenille. Mikäli et ole vielä jäsen, voit liittyä ilmoittautuessasi SuomiSportissa.

 

Ohjeita osallistujille:

Uimahallin portti aukeaa rannekkeella ja se toimii myös pukukaapin avaimena. Rannekkeeseen ladataan uintikerrat Loiskeen kassalla ennen ensimmäistä uintikertaa. Rannekkeen voi ostaa Loiskeen kassalta ja siihen voi hankkia muitakin Loiskeen tuotteita. Rannekkeella pääsee portista 30 minuuttia ennen nimenhuutoa, aikaisempi kulkeminen veloittaa omia uinteja. Huoltaja saa kulkea inva-portista. Ensimmäisellä uintikerralla kassalla voi olla ruuhkaa, varaa tarpeeksi aikaa.

Mukaan uimapuku ja pyyhe, huolellisesti nimikoituna.  Uima-asu puetaan vasta peseytymisen jälkeen. Vaippaikäiset pukevat uimavaipan uima-asun alle. Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni tai pukea uimalakkiin.  Omia kelluntavälineitä ei tarvita. Uimashortsit on kielletty Loiskeessa. Allasaikaa on 30 minuuttia.

Lapsi olisi hyvä käyttää vessan kautta ennen uintia (kahviossa on vessat) ettei tarvitse uintiaikaa käyttää vessareissuihin eikä ainakaan pissailla altaaseen. Uimahallin säännöt kieltävät hallitiloissa juoksemisen. Toisten kunnioittaminen ja auttaminen kuuluu kaikkeen kanssakäymiseen eikä uintiharrastus ole poikkeus. Kiusaaminen ja ryhmätoiminnan häiriköinti voi johtaa altaasta poistamiseen ja uintikauden keskeyttämiseen.

Huomioikaa että uloste- tai oksennusvahingon sattuessa joudumme sulkemaan koko altaan loppuillaksi, joten jos lapsellanne on vatsavaivoja ennen uimaan tulemista, suosittelemme kerran väliin jättämistä.

Varaamme oikeuden siirtää lapsen hänen taitojaan parhaiten vastaavaan ryhmään. 
Toivomme teiltä huoltajilta tietoa, jos lapsellanne on erityistarpeita, jotka vaikuttavat hänen vesiturvallisuuteensa tai ryhmässä toimimiseen.

Vesitaituritoiminta on tarkoitettu Someron Esan jäsenille.

HUOM! Käytettävissä on sisaralennus 10 € perheen toisesta lapsesta lähtien. Katso alennuskoodi ilmoittautumislinkistä.

Valitse ryhmä huolellisesti lapsen taitotason mukaan. Varaamme oikeuden siirtää lapsi taitojaan vastaavaan ryhmään. Väärään ryhmään ilmoitetuille ei taata paikkaa, jos taitotasoa vastaava ryhmä on jo täynnä. Ilmoittautuminen on sitova, peruutuksista perimme käsittelykulun 15€.

Ilmoittauduttuasi saat sähköpostiisi vahvistusviestin ilmoittautumisesta. Mikäli viestiä ei näy tarkista roskapostikansiosi.