Tiistaikisat

Tiistaikisat ovat koko perheen yhteinen tapahtuma, jossa vanhemmilla on tärkeä rooli toimitsijoina lasten kisaillessa. Toimitsijatehtäviä ovat esim. ajanotto, mittaus, tulosten kirjaaminen, heittovälineiden palautus, hiekan tasaus jne.

PÄIVITETTY 12.5.2021

Koronarajoitusten jatkuessa kesän 2021 tiistaikisojen aloitusta joudutaan siirtämään ja ensimmäiset tiistaikisat järjestetään 8.6. klo 18.30 alkaen. Tiistaina 1.6.2021 järjestetään Tiistaikisojen avajaiset ja silloin on luvassa erikoisohjelmaa! Muutokset ovat edelleen mahdollisia, jos rajoitukset jatkuvat. Kesän viimeiset tiistaikisat ovat 31.8. ja syyskuussa jatketaan maastojuoksukisoilla.

Vanhemmat toimivat tiistaikisoissa lasten ohjaajina ja toimitsijoina. Tärkein ohje koronaturvallisuuden kannalta on, että kentällä pidetään etäisyyttä muihin eikä keräännytä tiiviisiin ryhmiin. Heittolajien suorituspaikoilla on käsidesi käytössä. Urheilukentälle saa tulla vain täysin oireettomana.

Sarjat ja lajit

T/P 3- ja 5-vuotiaiden sarjat alkavat klo 18.30. T/P 6-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjat alkavat klo 19.00. Joka tiistai kisataan yksi juoksumatka ja yksi kenttälaji. 

Avaa tästä kesän 2021 tiistaikisojen kausiohjelma (lajit). (päivitetty 7.8.)

Ilmoittautuminen ja maksut

Ilmoittautuminen tiistaikisoihin (kausimaksu) tulee tehdä etukäteen su 6.6. mennessä, jolloin kentällä ei tarvitse enää erikseen ilmoittautua. Kausimaksun maksamalla nimi on valmiina pöytäkirjoissa koko kesän ajan.

Tästä pääset ilmoittautumislomakkeelle

Kausimaksu on 40 eur ja sisaralennuksella 25 eur. Yhden lapsen kausimaksu on aina normaalihintainen ja saman perheen muut lapset saavat kausimaksun alennettuun hintaan. Kausimaksu sisältää osallistumisen kisoihin, teknisen t-paidan ja pistekisapalkinnon.

Päivitys 30.6.2021: Heinä-elokuun Tiistaikisoihin osallistuvien kausimaksua on alennettu 10 eur ja ilmoittautuminen on auki koko kesän.

Kausimaksu on tarkoitettu vain Someron Esan jäsenille, joten myös jäsenmaksu tulee maksaa samalla, jos se on vielä maksamatta vuodelta 2021. Maksu tulee suorittaa ilmoittautumisen yhteydessä ja maksutapoja ovat verkkopankki ja luottokortti. Jäsenmaksu vuodelta 2021 on 10 eur. 

Jos Tiistaikisat joudutaan peruuttamaan koronarajoitusten takia niin siinä tapauksessa kausimaksu voidaan palauttaa. Muuten ilmoittautuminen on sitova eikä maksuja palauteta.

Kertamaksulla (5 eur) ilmoittautuminen tulee tehdä joka kerta erikseen urheilukentän kioskissa viimeistään 15 min ennen kisojen alkua. 

Vanhempien/taustajoukkojen tehtävät

Lasten vanhemmat tai muut taustajoukot toimivat tiistaikisojen toimitsijoina, esim. kirjuri, mittaus, ajanotto, pallojen/ keihäiden/ kuulien/ kiekkojen ym. palautus, rimannostot jne. Ilmoittaudu toimitsijaksi ennen kisojen alkua toimistossa tai suorituspaikalla. Toimitsijan tehtävä ei vaadi aiempaa kokemusta. Tarvittaessa perehdytyksen toimitsijan tehtäviin saa toimistosta. 

Tutustu lasten yleisurheilusääntöihin, jotka on koottu oppaaksi Yleisurheiluliiton sivuille.

Tulokset ja pistekilpailu

Tiistaikisojen tulokset julkaistaan nettisivuilla ja Somero-lehdessä.

Kaikki tiistaikisoihin osallistuneet urheilijat palkitaan kerättyjen sijoituspisteiden mukaan. Pisteet lasketaan siten, että osallistumisesta saa yhden pisteen/laji ja jokaisesta voitetusta kilpakumppanista saa yhden pisteen/laji.

Pistekisan palkinnot jaetaan elokuun viimeisissä tiistaikisoissa, jolloin pistelaskusta jää viimeinen kerta pois. Kesän aikana julkaistaan tilannetietoja pistekisasta.

Harjoitusmahdollisuudet

Vanhemmat saavat harjoitella lasten kanssa urheilukentällä ja käyttää välineitä vapaasti urheilukentän aukioloaikoina, kun kenttä ei ole varattuna. Välineet tulee palauttaa aina paikoilleen. Urheilukentän aukioloajat ja varauskalenteri löytyvät Someron kaupungin nettisivuilta.

Seura tarjoaa koulutusta vapaaehtoisille harjoitusryhmien vetäjille. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat osallistua toimintaan!

Syksyllä 2021 alkoi myös Esan ensimmäinen Yleisurheilukoulu!

Seuraottelut ja muut kilpailut

Seuraotteluihin, piirinmestaruuskisoihin ym virallisiin kilpailuihin voi osallistua 8v alkaen (sarjat 9v alkaen). Kisoissa lapset pääsevät kokemaan urheilujuhlan tunnelmaa ja toivommekin, että kaikki pääsevät osallistumaan ainakin seuraotteluihin, joissa alueen seurat kisaavat keskenään pisteistä. Kilpailuun osallistuminen edellyttää kilpailuluvan eli lisenssin ostamista. Lue ohjeet lisenssin ostamiseksi.

Lisätietoa kilpailuista löytyy yleisurheilujaoston etusivulta, Facebook-sivulta sekä Kilpailukalenteri.fi -palvelussa.

Kioski

Urheilukentällä on tiistaikisojen aikana Someron Esan kioski, josta voi ostaa esim. kahvia, pillimehua, jäätelöä ym. 

Lisätietoja

someronesa.yleisurheilu@gmail.com

Yleisurheiujaoston muut yhteystiedot löydä täältä.