Tiistaikisat

Päivitetty 30.6.2020 (omatoimisen harjoittelun suorituksia voi ilmoittaa edelleen täällä.)

Tiistaikisat ovat koko perheen yhteinen tapahtuma, jossa vanhemmilla on tärkeä rooli kisojen toimitsijoina lasten kisaillessa. Toimitsijatehtäviä ovat esim. ajanotto, mittaus, tulosten kirjaaminen, heittovälineiden palautus, hiekan tasaus jne. Myös kioski toimii vapaaehtoisten voimin. Yleisurheilujaostossa pääsee kehittämään toimintaa ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.


Kesän 2020 tiistaikisat aloitetaan 7.7.2020

Kesällä 2020 tiistaikisat voidaan käynnistää koronarajoitusten ja Suomen urheiluliiton ohjeiden mukaisesti 7.7.2020 alkaen. Kisat järjestetään Someron urheilukentällä 7.7.-25.8.2020 tiistaisin klo 18.15 alkaen (alkamisaika päivitetty 15.7.). Syyskuussa jatketaan maastojuoksukisoilla.

Tiistaikisojen järjestämisessä noudatetaan Suomen Urheiluliiton ohjeita koronavirusepidemian tuomiin rajoituksiin liittyen. Lue ohjeet alempana huolellisesti etukäteen.

Sarjat ja lajit

T/P 3- ja 5-vuotiaiden sarjat alkavat klo 18.15 (alkamisaika päivitetty 15.7.). T/P 6-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjat alkavat klo 19.00. Joka tiistai kisataan yksi juoksumatka ja yksi kenttälaji. Poikkeuksena 3-vuotiaiden sarjat, joissa on 1 laji kerrallaan. Viimeisellä kerralla on lisäksi Cooperin testi halukkaille (myös aikuisille).

Avaa kesän 2020 lajit tästä

Ilmoittautuminen ja maksut

Ilmoittautuminen kesän 2020 tiistaikisoihin (kausimaksu) tulee tehdä ennakkoon nettisivujen lomakkeella. Urheilukentällä ilmoittautuminen on myös mahdollista, mutta toivomme ennakkoilmoittautumista ruuhkien ja jonojen välttämiseksi. Kertamaksulla ilmoittautuminen tulee tehdä joka kerta erikseen urheilukentän toimistossa puoli tuntia ennen kisojen alkua. 

Kausimaksu (vain Someron Esan jäsenille) 25 eur /1 lapsi, 45 eur /2 lasta, 60 eur /3 lasta, 75 eur /4 lasta samasta perheestä. Kausimaksu sisältää osallistumisen kisoihin ja pistekisapalkinnot.

Kausimaksu tulee maksaa 31.7.2020 mennessä Someron Esan yleisurheilujaoston tilille:
Säästöpankkiin FI85 4327 1040 0026 24 tai Osuuspankkiin FI92 5434 0840 5027 72
Viestikenttään: Kausimaksu 2020, lapsen nimi/lasten nimet (jos useampi samasta perheestä)

Jäsenmaksu laskutetaan erikseen oman aikataulun mukaan. Jos tiistaikisojen urheilija ei ole vielä Someron Esan jäsen, täytä liittymislomake täällä. Jäsenmaksu on 10 eur/hlö/vuosi.

Muille kuin jäsenille kertamaksu 5 eur. 3-vuotiaiden sarjassa kertamaksu on 3 eur. Koronavirusepidemian takia vältämme käteisen rahan käsittelyä, joten kaikki maksut tulee maksaa yleisurheilujaoston tilille. Maksutiedot saa ilmoittautumisen yhteydessä. Kertamaksulla ilmoittautuminen ja maksu tulee tehdä joka kerta erikseen urheilukentällä puoli tuntia ennen kisojen alkua.

Ohjeet koronavirusepidemiaan liittyen

Kaikkien tiistaikisoihin osallistuvien tulee noudattaa alla olevia Suomen Urheiluliiton ohjeita (päivitetty 18.6.2020). Osallistuminen on kaikkien omalla vastuulla.

Ohjeet kilpailijoille

 • Tiistaikisoissa ohjeiden noudattamisesta vastaavat lasten vanhemmat.
 • Vain täysin terveenä ja oireettomana saa osallistua kilpailuun.
 • Vältetään tarpeettomia lähikontakteja. Säilytetään 1-2 metrin turvaväli.
 • Peseydytään ja pukeudutaan kotona. Pukuhuoneet eivät ole käytössä.
 • Huomioidaan hygieniaohjeet (käsien pesu, yskiminen, niistäminen, omat juomapullot ja pyyhkeet), etäisyydet ja mahdollinen omien välineiden käyttö.
 • Huolehditaan käsihygieniasta ennen ja jälkeen kilpailujen.
 • Yskitään ja aivastetaan olkavarteen tai nenäliinaan. Vältetään kasvojen koskettelua.
 • Huolehditaan käsihygieniasta ennen ja jälkeen heittosuorituksen. Heittolajeissa huolehditaan välineen hygieniasta mahdollisuuksien mukaan.

Ohjeet tapahtumaan osallistujille (toimitsijat, yleisö, muut)

 • Vain terveenä ja oireettomana saa tulla tapahtumaan. Tapahtumaan ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
 • Toimitsijat, jotka käsittelevät heittovälineitä, työkaluja ja laitteita (heittovälineet, lapiot, lanat, rimat, telineet jne.), käyttävät käsineitä.
 • Heittolajien suorituspaikoilla huolehditaan käsihuuhteen saatavuudesta.
 • Toimitsijatehtäviin ei suositella osallistuvan riskiryhmään kuuluvia.
 • Riskiryhmään kuuluvien osallistumista tapahtumaan ei suositella lainkaan. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia.

Vanhempien/taustajoukkojen tehtävät

Lasten vanhemmat tai muut taustajoukot toimivat tiistaikisojen toimitsijoina, esim. kirjuri, mittaus, ajanotto, pallojen/ keihäiden/ kuulien/ kiekkojen ym. palautus, rimannostot jne. Ilmoittaudu toimitsijaksi ennen kisojen alkua toimistossa tai suorituspaikalla. Toimitsijan tehtävä ei vaadi aiempaa kokemusta. Tarvittaessa perehdytyksen toimitsijan tehtäviin saa toimistosta. 

Lue ohjeet koronavirusepidemiaan liittyen yllä.

Lasten yleisurheilusäännöt

Tutustu lasten yleisurheilusääntöihin, jotka on koottu oppaaksi Yleisurheiluliiton sivuille.

Tulokset

Kesän 2020 tiistaikisojen tulokset löydät täältä.

Pistekilpailu ja palkinnot

Kaikki tiistaikisoihin osallistuneet urheilijat palkitaan kerättyjen sijoituspisteiden mukaan. Pisteet lasketaan siten, että osallistumisesta saa yhden pisteen/laji ja jokaisesta voitetusta kilpakumppanista saa yhden pisteen/laji.

Kesällä 2020 heinä-elokuun pistekisan palkinnot jaetaan elokuun viimeisissä tiistaikisoissa, jolloin pistelaskusta jää viimeinen kerta pois.

Kauden päätöstilaisuudessa myöhemmin syksyllä palkitaan kauden ahkerimmat kävijät, maastojuoksujen palkinnot ja pm-kisoissa menestyneet. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Harjoitusmahdollisuudet

Vanhemmat saavat harjoitella lasten kanssa urheilukentällä ja käyttää välineitä vapaasti urheilukentän aukioloaikoina, kun kenttä ei ole varattuna. Tiistaikisojen jälkeen saa myös jäädä harjoittelemaan. Välineet tulee palauttaa aina paikoilleen. Urheilukenttä on avoinna touko-syyskuussa ma-pe klo 12-21. Varauskalenteri löytyy Someron Liikunnan verkkosivuilta.

Seura tarjoaa koulutusta vapaaehtoisille harjoitusryhmien vetäjille. Ota rohkeasti yhteyttä alla mainittuihin yhteyshenkilöihin!

Kesän 2020 kilpailuja

Seuraottelu Loimaalla 12.8. klo 18 alkaen. Sarjat 9-vuotiaista alkaen. Seura maksaa lisenssin. Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Tommi Virkki puh. 040 594 9380.

Lisätietoa kilpailuista löytyy yleisurheilujaoston uutisissa ja Facebook-sivulla sekä Kilpailukalenteri.fi -palvelussa.

Kioski

Kesällä 2020 ei pidetä kioskia, koska koronavirusepidemian takia käteisen rahan käyttöä on vältettävä eikä seuralla ole käytössä korttimaksupäätettä.

Lisätietoja

Kalle Pomppu, yu- jaoston puh.joht, puh. 0500-840 071.

Tommi Virkki, nuorisovastaava, puh. 040-594 9380.