Tiistaikisat

Tiistaikisat ovat koko perheen yhteinen tapahtuma, jossa lasten huoltajilla tai muilla taustajoukoilla on tärkeä rooli toimitsijoina lasten kisaillessa. Toimitsijatehtäviä ovat esim. ajanotto, mittaus, tulosten kirjaaminen, lasten ohjaaminen, heittovälineiden palautus, hiekan tasaus jne.

 

Kesän 2022 ensimmäiset tiistaikisat järjestetään 3.5.2022 klo 18.30 alkaen. Kesän viimeiset tiistaikisat ovat 23.8.2022

 

Sarjat ja lajit

T/P 3- ja 5-vuotiaiden sarjat alkavat klo 18.30. T/P 6-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjat alkavat klo 19.00. Joka tiistai kisataan yksi juoksumatka ja yksi kenttälaji. Yli 6 vuotiaille järjestetään tiistaikisoihin sisältyvät yleisurheiluharjoitukset ennen tiistaikisoja klo 18.15-19.00.

Avaa tästä kesän 2022 tiistaikisojen kausiohjelma (lajit). (päivitetty 2.5.2022)

Yleisurheiluharjoitukset järjestetään myös torstaisin klo 15.15-16.15. Torstain harjoituksiin tulee ilmoittautua erikseen ja maksaa erillinen kausimaksu. Torstain yleisurheiluharjoituksien lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

 

Ilmoittautuminen ja maksut

Ilmoittautuminen tiistaikisoihin (kausimaksu) tulee tehdä etukäteen. Kausimaksun maksamalla nimi on valmiina pöytäkirjoissa koko kesän ajan.

Ilmoittaudu tiistaikisoihin täältä.

Kausimaksu on 40 euroa ja sisaralennuksella 25 euroa. Yhden lapsen kausimaksu on aina normaalihintainen ja saman perheen muut lapset saavat kausimaksun alennettuun hintaan. Kausimaksu sisältää osallistumisen kisoihin, teknisen t-paidan ja pistekisapalkinnon.

Kausimaksu on tarkoitettu vain Someron Esan jäsenille, joten myös jäsenmaksu tulee maksaa.

Olemme seurassamme siirtymässä uuteen aikakauteen ja otamme käyttöömme SuomiSportin, joka on koko urheiluyhteisön oma digitaalinen palvelu! Suomisportin avulla varmistamme, että jäsenhallintamme on yhdistyslain mukaista ja tietoturva on kunnossa. Suomisportin kehityksestä vastaa Suomen Olympiakomitea.

Toimenpiteet – rekisteröidy jäseneksi, jäsenmaksut tulevat maksettavaksi SuomiSportissa

Siirtymävaiheessa on hyvä ottaa huomioon, että seuran nykyistenkin jäsenten on rekisteröidyttävä uudelleen seuran jäseneksi Suomisportissa. Jäseneksi hyväksymisen jälkeen jäsenmaksut maksetaan Suomisportin kautta. Enää emme lähetä laskuja tai vastaanota jäsenmaksuja suoraan pankkitilille, vaan jäsen maksaa jäsenmaksun valitsemallaan maksutavalla Suomisportissa.

Jäsenmaksulla tuet seuran toimintaa. Jäsenmaksut tulevat maksettavaksi seuramme vuosikokouksen jälkeen toukokuussa. Vuoden 2021 jäsenmaksu oli 10 euroa / henkilö.

Jäsenyydet, maksut, kuitit löytyvät aina jokaisen omalta Sporttitililtä

Jokainen seuran jäsen tai alaikäisen huoltaja, hallinnoi tietojaan itse Suomisportissa oman Sporttitilinsä kautta. Sporttitili luodaan aina ensimmäisellä kerralla Suomisportissa asioidessa. Kaikki tieto henkilön omasta toiminnasta kertyy hänen omalle tililleen. Lataamalla Suomisport sovellus puhelimeesi, tiedot kuten maksut, jäsenyydet, ryhmät, kalenterit ovat näppärästi saatavilla.

Rekisteröidy uuteen jäsenrekisteriin tästä

Tiistaikisoihin ilmoittautuminen on sitova.

Kertamaksulla (5 euroa) ilmoittautuminen tulee tehdä joka kerta erikseen urheilukentän kioskissa viimeistään 15 minuuttia ennen kisojen alkua. Kertamaksu ei edellytä jäsenyyttä.

 

Huoltajien / taustajoukkojen tehtävät

Lasten huoltajat tai muut taustajoukot toimivat tiistaikisojen toimitsijoina, esim. kirjuri, mittaus, ajanotto, välineiden (kuten pallojen, keihäiden, kuulien, kiekkojen ym.) palautus, riman nostot jne. Ilmoittaudu toimitsijaksi ennen kisojen alkua toimistossa tai suorituspaikalla. Toimitsijan tehtävä ei vaadi aiempaa kokemusta. Tarvittaessa perehdytyksen toimitsijan tehtäviin saa toimistosta. 

Tutustu lasten yleisurheilusääntöihin, jotka on koottu oppaaksi Yleisurheiluliiton sivuille.

 

Tulokset ja pistekilpailu

Tiistaikisojen tulokset julkaistaan nettisivuilla ja Somero-lehdessä.

Kaikki tiistaikisoihin osallistuneet urheilijat palkitaan kerättyjen sijoituspisteiden mukaan. Pisteet lasketaan siten, että osallistumisesta saa yhden pisteen/laji ja jokaisesta voitetusta kilpakumppanista saa yhden pisteen/laji.

Pistekisan palkinnot jaetaan elokuun viimeisissä tiistaikisoissa, jolloin pistelaskusta jää viimeinen kerta pois.

Viimeisellä kisakerralla noutamatta jääneet palkinnot tuodaan Ruokava-messuille Someron Monitoimitalolle la-su 26.-27.11.2022 klo 10-15, josta palkinnot on noudettavissa Someron Esan kahviokojulta. 

Harjoitusmahdollisuudet

Vanhemmat saavat harjoitella lasten kanssa urheilukentällä ja käyttää välineitä vapaasti urheilukentän aukioloaikoina, kun kenttä ei ole varattuna. Välineet tulee palauttaa aina paikoilleen. Urheilukentän aukioloajat ja varauskalenteri löytyvät Someron kaupungin nettisivuilta.

Seura tarjoaa koulutusta vapaaehtoisille harjoitusryhmien vetäjille. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat osallistua toimintaan!

Kesäkuussa järjestetään myös alakouluikäisille suunntattu yleisurheilukoulu, josta voit lukea lisää täältä.

 

Seuraottelut ja muut kilpailut

Seuraotteluihin, piirinmestaruuskisoihin ym virallisiin kilpailuihin voi osallistua 8v alkaen (sarjat 9v alkaen). Kisoissa lapset pääsevät kokemaan urheilujuhlan tunnelmaa ja toivommekin, että kaikki pääsevät osallistumaan ainakin seuraotteluihin, joissa alueen seurat kisaavat keskenään pisteistä. Kilpailuun osallistuminen edellyttää kilpailuluvan eli lisenssin ostamista. Lue ohjeet lisenssin ostamiseksi.

Lisätietoa kilpailuista löytyy yleisurheilujaoston etusivulta, Facebook-sivulta sekä Kilpailukalenteri.fi -palvelussa.

 

Kioski

Urheilukentällä on tiistaikisojen aikana Someron Esan kioski, josta voi ostaa esim. kahvia, pillimehua, jäätelöä ym. 

 

Lisätietoja

someronesa.yleisurheilu@gmail.com

Yleisurheilujaoston muut yhteystiedot löydät täältä.

Päivitetty 24.4.2022