Tiistaikisat

Tiistaikisat ovat koko perheen yhteinen urheilutapahtuma, jossa lasten huoltajilla tai muilla taustajoukoilla on tärkeä rooli toimitsijoina lasten kisaillessa. Toimitsijatehtäviä ovat esim. ajanotto, mittaus, tulosten kirjaaminen, lasten ohjaaminen, heittovälineiden palautus, hiekan tasaus jne. Suosittelemme lämpimästi osallistumaan maksuttomaan toimitsijakoulutukseen, lisätiedot täältä

 

Sarjat ja lajit

T/P 3- ja 5-vuotiaiden sarjat alkavat klo 18.00. 

T/P 6-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjat alkavat klo 18.30.

Joka tiistai kisataan yksi juoksumatka ja yksi kenttälaji.

Avaa tästä kesän 2024 tiistaikisojen kausiohjelma (lajit) 

 

Ilmoittautuminen ja maksut

Ilmoittautuminen tiistaikisoihin (kausimaksu) tulee tehdä etukäteen. Someron Esan kesä 2024 -kausimaksun maksamalla nimi on valmiina pöytäkirjoissa koko kesän ajan.

Ilmoittaudu tiistaikisoihin tästä

Kausimaksu on 40 euroa ja sisaralennuksella 25 euroa. Yhden lapsen kausimaksu on aina normaalihintainen ja saman perheen muut lapset saavat kausimaksun alennettuun hintaan. Kausimaksu sisältää osallistumisen kisoihin, teknisen t-paidan ja pistekisapalkinnon.

Uutuus!

Samalla kausimaksulla voit nyt osallistua myös muihin Someron Esan kesän 2024 tapahtumiin, kuten suunnistuksen treeneihin ja frisbeegolfin viikkokisoihin! Katso lisää täältä.

Kausimaksu on tarkoitettu Someron Esan jäsenille, joten myös jäsenmaksu 10 euroa tulee maksaa. Mikäli olet jo aiemmin liittynyt Someron Esan jäseneksi SuomiSportin kautta, olet saanut sovellukseen jäsenmaksulaskun. Mikäli et ole ollut Someron Esan jäsen vielä SuomiSportin kautta, voit liittyä jäsenksi täältä.

Kertamaksulla (5 euroa) ilmoittautuminen tulee tehdä joka kerta erikseen urheilukentän kioskissa viimeistään 15 minuuttia ennen kisojen alkua. Kertamaksu ei edellytä jäsenyyttä.

 

Huoltajien / taustajoukkojen tehtävät

Lasten huoltajat tai muut taustajoukot toimivat tiistaikisojen toimitsijoina, esim. kirjuri, mittaus, ajanotto, välineiden (kuten pallojen, keihäiden, kuulien, kiekkojen ym.) palautus, riman nostot jne. Ilmoittaudu toimitsijaksi ennen kisojen alkua toimistossa tai suorituspaikalla. Toimitsijan tehtävä ei vaadi aiempaa kokemusta. Tarvittaessa perehdytyksen toimitsijan tehtäviin saa toimistosta. 

Tutustu lasten yleisurheilusääntöihin, jotka on koottu oppaaksi Yleisurheiluliiton sivuille.

Suosittelemme lämpimästi osallistumaan maksuttomaan toimitsijakoulutukseen 7.5.2024, lisätiedot täältä.

 

Tulokset ja pistekilpailu

Tiistaikisojen tulokset julkaistaan nettisivuilla ja Somero-lehdessä.

Kaikki tiistaikisoihin osallistuneet urheilijat palkitaan kerättyjen sijoituspisteiden mukaan. Pisteet lasketaan siten, että osallistumisesta saa yhden pisteen/laji ja jokaisesta voitetusta kilpakumppanista saa yhden pisteen/laji.

Pistekisan palkinnot jaetaan elokuun toiseksi viimeisissä tiistaikisoissa 6.8.2024, jolloin pistelaskusta jää kaksi viimeistä kerta pois.

Noutamatta jääneet palkinnot tuodaan Ruokava-messuille Someron Monitoimitalolle, josta palkinnot on noudettavissa Someron Esan kahviosta.

 

Harjoitusmahdollisuudet

Kausimaksuun sisältyvät yleisurheiluharjoitukset:

Tiistaisin klo 17.30-18.15 yli 6-vuotiaille (ennen tiistaikisoja koko kauden ajan)

Torstaisin klo 10.30-12.00 yli 8-vuotiaille (koulujen loma-aikana 6.6.-1.8.)

Harjoituksissa tutustutaan eri yleisurheilulajien suoritustekniikoihin ja treenataan yleisurheilussa tarvittavia ominaisuuksia, kuten nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta ja voimaa, monipuolisesti. Yleisurheilu sopiikin hienosti myös muiden lajien oheisharjoitteluksi. Treeniohjelman suunnittelussa katsotaan tulevien kisojen ohjelmaa ja kuunnellaan osallistujien toiveita.

Ohjaajana Olivia Luhtala.

 

Vanhemmat saavat harjoitella lasten kanssa urheilukentällä ja käyttää välineitä vapaasti urheilukentän aukioloaikoina, kun kenttä ei ole varattuna. Välineet tulee palauttaa aina paikoilleen. 

Seura tarjoaa koulutusta vapaaehtoisille harjoitusryhmien vetäjille. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat osallistua toimintaan!

 

Seuraottelut ja muut kilpailut

Seuraotteluihin, piirinmestaruuskisoihin ym. virallisiin kilpailuihin sarjat on 9-vuotiaista alkaen, mutta nuoremmatkin voivat osallistua. Kisoissa lapset pääsevät kokemaan urheilujuhlan tunnelmaa ja toivommekin, että kaikki pääsevät osallistumaan ainakin seuraotteluihin, joissa alueen seurat kisaavat keskenään pisteistä. Kilpailuun osallistuminen edellyttää lisenssin ostamista.

Lisätietoa löydät täältä.

 

Kioski

Urheilukentällä on tiistaikisojen aikana Someron Esan kioski, josta voi ostaa esim. kahvia, pillimehua, jäätelöä ym. 

 

Lisätietoja

someronesa.yleisurheilu@gmail.com

Yleisurheilujaoston muut yhteystiedot löydät täältä.

Päivitetty 4.5.2024