Tiistaikisat

Tiistaikisat ovat koko perheen yhteinen tapahtuma, jossa lasten huoltajilla tai muilla taustajoukoilla on tärkeä rooli toimitsijoina lasten kisaillessa. Toimitsijatehtäviä ovat esim. ajanotto, mittaus, tulosten kirjaaminen, lasten ohjaaminen, heittovälineiden palautus, hiekan tasaus jne.

 

Sarjat ja lajit

T/P 3- ja 5-vuotiaiden sarjat alkavat klo 18.30. T/P 6-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjat alkavat klo 19.00. Joka tiistai kisataan yksi juoksumatka ja yksi kenttälaji. Yli 6-vuotiaille järjestetään tiistaikisoihin sisältyvät yleisurheiluharjoitukset ennen tiistaikisoja klo 18.15-19.00.

Avaa tästä kesän 2023 tiistaikisojen kausiohjelma (lajit). HUOM! Someron Urheilukentän perusparannuksen viivästymisen vuoksi Yleisurheiluiltaa 20.6. ja Hippo-kisoja 27.6. joudutaan siirtämään. Aloitamme kausiohjelman mukaisesti urheilukentällä 1.8.2023.

Yleisurheiluharjoitukset järjestetään myös perjantaisin 9.6.2023 alkaen Joensuun koulun piha-alueella klo 15.30-16.45. Harjoitukset siirtyvät urheilukentälle 4.8.2023 alkaen, kellonaika sama. Perjantain yleisurheiluharjoitukset sisältyvät tiistaikisojen kausimaksuun.

 

Ilmoittautuminen ja maksut

Ilmoittautuminen tiistaikisoihin (kausimaksu) tulee tehdä etukäteen. Kausimaksun maksamalla nimi on valmiina pöytäkirjoissa koko kesän ajan.

Ilmoittaudu tiistaikisoihin tästä

Kausimaksu on 40 euroa ja sisaralennuksella 25 euroa. Yhden lapsen kausimaksu on aina normaalihintainen ja saman perheen muut lapset saavat kausimaksun alennettuun hintaan. Kausimaksu sisältää osallistumisen kisoihin, teknisen t-paidan ja pistekisapalkinnon.

Kausimaksu on tarkoitettu vain Someron Esan jäsenille, joten myös jäsenmaksu 10 euroa tulee maksaa. Mikäli olet jo aiemmin liittynyt Someron Esan jäseneksi SuomiSportin kautta, olet saanut sovellukseen jäsenmaksulaskun. Mikäli et ole ollut Someron Esan jäsen vielä SuomiSportin kautta, voit liittyä jäsenksi täältä.

Kertamaksulla (5 euroa) ilmoittautuminen tulee tehdä joka kerta erikseen urheilukentän kioskissa viimeistään 15 minuuttia ennen kisojen alkua. Kertamaksu ei edellytä jäsenyyttä.

 

Huoltajien / taustajoukkojen tehtävät

Lasten huoltajat tai muut taustajoukot toimivat tiistaikisojen toimitsijoina, esim. kirjuri, mittaus, ajanotto, välineiden (kuten pallojen, keihäiden, kuulien, kiekkojen ym.) palautus, riman nostot jne. Ilmoittaudu toimitsijaksi ennen kisojen alkua toimistossa tai suorituspaikalla. Toimitsijan tehtävä ei vaadi aiempaa kokemusta. Tarvittaessa perehdytyksen toimitsijan tehtäviin saa toimistosta. 

Tutustu lasten yleisurheilusääntöihin, jotka on koottu oppaaksi Yleisurheiluliiton sivuille.

 

Tulokset ja pistekilpailu

Tiistaikisojen tulokset julkaistaan nettisivuilla ja Somero-lehdessä.

Kaikki tiistaikisoihin osallistuneet urheilijat palkitaan kerättyjen sijoituspisteiden mukaan. Pisteet lasketaan siten, että osallistumisesta saa yhden pisteen/laji ja jokaisesta voitetusta kilpakumppanista saa yhden pisteen/laji.

Pistekisan palkinnot jaetaan elokuun viimeisissä tiistaikisoissa, jolloin pistelaskusta jää viimeinen kerta pois.

Viimeisellä kisakerralla noutamatta jääneet palkinnot tuodaan Ruokava-messuille Someron Monitoimitalolle, josta palkinnot on noudettavissa Someron Esan kahviokojulta.

 

Harjoitusmahdollisuudet

Vanhemmat saavat harjoitella lasten kanssa urheilukentällä ja käyttää välineitä vapaasti urheilukentän aukioloaikoina, kun kenttä ei ole varattuna. Välineet tulee palauttaa aina paikoilleen. Urheilukentän aukioloajat ja varauskalenteri löytyvät Someron kaupungin nettisivuilta.

Seura tarjoaa koulutusta vapaaehtoisille harjoitusryhmien vetäjille. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat osallistua toimintaan!

 

Seuraottelut ja muut kilpailut

Seuraotteluihin, piirinmestaruuskisoihin ym. virallisiin kilpailuihin sarjat on 9-vuotiaista alkaen, mutta nuoremmatkin voivat osallistua. Kisoissa lapset pääsevät kokemaan urheilujuhlan tunnelmaa ja toivommekin, että kaikki pääsevät osallistumaan ainakin seuraotteluihin, joissa alueen seurat kisaavat keskenään pisteistä. Kilpailuun osallistuminen edellyttää kilpailuluvan eli lisenssin ostamista.

Lisätietoa löydät täältä.

Kioski

Urheilukentällä on tiistaikisojen aikana Someron Esan kioski, josta voi ostaa esim. kahvia, pillimehua, jäätelöä ym. 

 

Lisätietoja

someronesa.yleisurheilu@gmail.com

Yleisurheilujaoston muut yhteystiedot löydät täältä.

Päivitetty 30.7.2023