Nuorisotoiminta

SomeEsa suunnistuskoulu, Hipporastit, Torstairastit ja kilpailutoiminta lapsille kaudelle 2019

 

Hipporastit

Hipporastit on apusiimaan tukeutuva rastireitti suunnistusrata, jossa rasteille löytää siimaa seuraamalla. Siima kuitenkin tekee metsässä ylimääräisiä kierroksia ja taitojen karttuessa voi alkaa oikaisemaan, eli menemään suorempaan rastilta rastille. Reitin pituus on 1-2  kilometriä. Hipporastit ovat maksuttomia. Hipporastien aikataulut ja paikat löydät Torstairastikalenterista

Tervetuloa Hipporasteille!

SomEsa Lasten Suunnistuskoulu

SomEsa lasten suunnistuskoulu tarjoaa lapsille mahdollisuuden suunnistuksen oppimiseen,ja liikunnan harrastamiseen jokaisen omien kykyjen mukaisesti. Suunnistuskoulun tavoitteena on saada suunnistuksesta ja liikunnasta lapselle hyvä luonnonläheinen harrastus. Suunnnistuskoulu kokoontuu Someron eri kolkissa maanantaisin klo 18.00- n.19, pääosin kuitenkin keskustan läheisyydessä. Harjoitukset alkavat alkuverryttelyllä, jonka jälkeen harjoitellaan jotakin suunnistuksen taitoa.

Suunnistuskoulu on tarkoitettu tänä vuonna 7-vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Osallistujien huoltajat toivotamme tervetulleiksi mukaan harjoituksiin liikkumaan porukalla ja tukemaan lapsia. Suunnistuskoulu on Esan jäsenille ilmainen ja muille 10 euroa(=Esan jäsenmaksu). Maksu suoritetaan osallistujan 2. käyntikerralla käteisellä tasarahalla. Jokaisella käyntikerralla tarvitaan säänmukainen ulkovarustus (aina pitkät housut). Ilmoittautuminen suunnistuskouluun avautuu tästä linkistä.

Suunnistuskoulun aikataulu:

 
Aika
 Paikka (avaa karttalinkki)
Vetäjä
6.5.RankkulaSampo
13.5.EsakallioJohanna
20.5.PajulaMiia
27.5.Savipuisto, Hämeen Härkätie 189Johanna
3.6.ÄmyriJohanna
10.6.HavuharjuSampo
12.8.PalttaMiia
19.8.EsakallioSampo


Suunnistuskilpailuja lapsille

Kannustamme lapsia ottamaan osaa varsinkin lähialueilla järjestettäviin suunnistuskilpailuihin. Kilpaileminen on Someron Esassa ilmaista, Seura maksaa lisenssin ja kilpailumaksut lapsille. Ensimäiseen kilpailuun päästäkseen pitää toimia seuraavasti:

1. Ilmoita lapsi Someron Esan jäseneksi tästä

2. Ota yhteyttä Miiaan 0443079195/miia.juote@gmail.com ja ilmoita halukkuudesta kilpailemaan. Hän hoitaa lisenssiasiat ja ilmoittautumisen ensimmäiseen kilpailuun.

3. Jatkossa saat tunnukset IRMAAN, jonka kautta voit itsenäisesti ilmoittautua ja tutustua kilpailuihin.

Kilpailuihin mennään mahdollisuuksien mukaan kimppakyydeillä, joita voi kysellä esimerkiksi suunnistuskoulussa. Suunnistuskoulun vetäjiä lähtee mukaan osaan kilpailuista ohjaamaan lapsia. Tiedotamme näistä suunnistuskoulussa.

Torstairastit lapsille

Kannustamme lapsia kehittämään taitojaan Torstairasteilla myös niilläkin kerroilla, joilla ei ole tarjolla apusiimarataa. Varsinkin 2 km rata on vaikeusasteeltaan sopiva aloitteleville suunnistajalle. Tarvittaessa mukaan on varmistukseksi hyvä ottaa älypuhelin, johon on ladattu jokin karttasovellus (esim. ”maastokartat”, joka paikantaa sijaintisi).