Nuorisotoiminta

Hipporastit, Hippo suunnistuskoulu, Torstairastit ja kilpailutoiminta lapsille kaudelle 2018

 

Hipporastit

Hipporastit on apusiimaan tukeutuva rastireitti suunnistusrata, jossa rasteille löytää siimaa seuraamalla. Siima kuitenkin tekee metsässä ylimääräisiä kierroksia ja taitojen karttuessa voi alkaa oikaisemaan, eli menemään suorempaan rastilta rastille. Reitin pituus on 1-2  kilometriä. Hipporastit ovat maksuttomia. Hipporastien aikataulut ja paikat löydät Torstairastikalenterista

Tervetuloa Hipporasteille!

Hippo-Suunnistuskoulu

Someron Esan Hippo-suunnistuskoulu tarjoaa mahdollisuuden yli 7-vuotiaille suunnistuksen oppimiseen,liikunnan harrastamiseen ja kilpailutoimintaan lapsen omien kykyjen ja toiveiden mukaisesti.Suunnistuskoulun tavoitteena on saada suunnistuksesta ja liikunnasta lapselle hyvä luonnonläheinen harrastus.Hippo-suunnnistuskoulu kokoontuu Someron eri kolkissa keskiviikkoisin klo 18.00- n.19. Harjoitukset alkavat alkuverryttelyllä, jonka jälkeen harjoitellaan jotakin suunnistuksen taitoa.

Tänä vuonna suunnistuskoulussa mahdollisuus useisiin rastireittiratoihin sekä osassa tapahtumista on kehittyneemmiille suunnistajille tukireittirata. Rastireitti on apusiimaan tukeutuva suunnistusrata, jossa rasteille löytää siimaa seuraamalla. Siima kuitenkin tekee metsässä ylimääräisiä kierroksia ja taitojen karttuessa voi alkaa oikaisemaan, eli menemään suorempaan rastilta rastille. Tukireittirata eroaa rastireittiradasta siten, että rastit eivät olekaan apusiimalla vaan sen läheisyydessä, jolloin vaikeustaso lisääntyy.

 Hippo suunnistuskoulu on tarkoitettu tänä vuonna 7-vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille alakoululaisille.Niiden osallistujien, jotka vasta aloittavat syksyllä 2018 peruskoulun, huoltajien on oltava mukana käyntikerroilla.Muidenkin osallistujien huoltajien toivomme olemaan mukana. Suunnistuskoulu on Esan jäsenille ilmainen ja muille 10 euroa(=Esan jäsenmaksu). Suunnistuskouluun kuuluu vakuutus. Jokaisella käyntikerralla tarvitaan säänmukainen ulkovarustus (aina pitkät housut). Ilmoittautuminen suunnistuskouluun avautuu tästä linkistä.

Hippo Suunnistuskoulun aikataulu

AikaPaikka (avaa karttalinkki)Harjoituksen aiheVetäjä
Ke 18.4Joensuun koulu, Heikintie 35Viuhkasuunnistus, KarttamerkitSampo
Ke 25.4PalmaRastireitti, Kartan suuntaaminenJohanna
Ke 3.5Lamminjärven kartallaRastireitti, ReitinvalintaSampo
Ke 9.5RainummiRastireitti, Kartan väritMiia
Ke 16.5KäpynummiRastireitti, KarttamerkitJohanna
Ke 23.5ValkeeRastireitti, RastinottoMiia
Ke 30.5PururataArparastitSampo
Ke 6.6BöökinkorpiRastireitti SuunnistusajatteluJohanna
Ke 13.6Torro-Koivulantie 215ReitinvalintaMiia
Ke 20.6PoikkipuoliainenKevätkauden päätösharjoitus

 

Ke 1.8OinasjärviRastireittiMiia
Ke 8.8HaltiankallioRastireittiJohanna
Ke 15.8Eerikkilä urheiluopisto

Mobo suunnistus. Ota mukaan älypuhelin, jossa Mobo sovellus asennettuna

Sampo
Ke 22.8EsakallioRogaining suunnistus 
To 30.8HovimäkiSomeron mestaruuskilpailutSampo

 

Yösuunnistusta järjestetään syksyllä. Lisätietoa tulossa...

Suunnistuskilpailuja lapsille

Kannustamme lapsia ottamaan osaa varsinkin lähialueilla järjestettäviin suunnistuskilpailuihin. Kilpaileminen on Someron Esassa ilmaista, Seura maksaa lisenssin ja kilpailumaksut lapsille. Ensimäiseen kilpailuun päästäkseen pitää toimia seuraavasti:

1. Ilmoita lapsi Someron Esan jäseneksi tästä

2. Ota yhteyttä Miiaan 0443079195/miia.juote@gmail.com ja ilmoita halukkuudesta kilpailemaan. Hän hoitaa lisenssiasiat ja ilmoittautumisen ensimmäiseen kilpailuun.

3. Jatkossa saat tunnukset IRMAAN, jonka kautta voit itsenäisesti ilmoittautua ja tutustua kilpailuihin.

 

Tässä muutamia mukavia lähellä olevia suunnistustapahtumia, kilpailuja jne. Löydät kaikki tapahtumat IRMAsta.

19.5 Särkänniemisuunnistus Tampereella

10.5 Prisma-rastit nummi-Pusulassa

14.6 Forssa Games Suunnistuksen arki-iltakisa Jokioisilla

20.8 Peikkorastit Perttelissä

30.9 Oravatonni Mynämäellä

Kilpailuihin mennään mahdollisuuksien mukaan kimppakyydeillä, joita voi kysellä esimerkiksi suunnistuskoulussa. Suunnistuskoulun vetäjiä lähtee mukaan osaan kilpailuista ohjaamaan lapsia. Tiedotamme näistä suunnistuskoulussa.

Torstairastit lapsille

Kannustamme suunnistuskoululaisia ja vanhempia lisäksi kehittämään taitoja myös Torstairasteilla. Varsinkin 2 km rata on vaikeusasteeltaan sopiva aloitteleville suunnistajalle. Tarvittaessa mukaan on varmistukseksi hyvä ottaa älypuhelin, johon on ladattu jokin karttasovellus (esim. ”maastokartat”, joka paikantaa sijaintisi).